Ματθαίος Τσαχουρίδης

Διδάκτορας Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Goldsmiths)

Επικοινωνία

Email: makoulis@tsahouridis.com

Ακολουθήστε τον Ματθαίο
Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

Διδάκτορας Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Goldsmiths)

Επικοινωνία

Email: konstantinos@tsahouridis.com

Ακολουθήστε τον Κωνσταντίνο
Ακολουθήστε Ένα έθνικ μουσικό οδοιπορικό
Με τους Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη
Αφιέρωμα για το rejected.gr / κείμενο_νίκη_ζερβού / φωτογραφίες_λευτέρης_τσινάρης / επιμέλεια_τάσος_θώμογλου+ιάκωβος_καγκελίδης


Τσικάρι μ’ πόσος κόσμος στη Μονή Λαζαριστών… πόση αγάπη διάχυτη να πηγαίνει στη σκηνή μαγικά και να επιστρέφει πίσω… και πάλι… και πάλι… Τετάρτη 21 Ιουνίου, ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, η Μονή Λαζαριστών γέμισε ασφυκτικά κόσμο και μουσικές! Πολύς ήταν ο κόσμος, που δεν κατάφερε να μπει στο χώρο, γιατί τα εισιτήρια είχαν ήδη εξαντληθεί πριν από τη συναυλία… Όλος αυτός ο κόσμος κάθε χρόνο πολλαπλασιάζεται και αποδεικνύει την αγάπη του στους Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη.


Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης είναι ένας κορυφαίος σολίστας της ποντιακής λύρας, με παγκόσμιο μουσικό ρεπερτόριο που αναδεικνύει τις απεριόριστες μουσικές δυνατότητες του οργάνου, και ξεχωριστός ερμηνευτής. Ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης διαθέτει μεγάλη φωνητική παλέτα και περνά με χαρακτηριστική άνεση από την όπερα στην παραδοσιακή και τη λαϊκή μουσική. Δύο μουσικοί, που ο κόσμος αγαπά κι ακολουθεί…


Η βραδιά στη Μονή Λαζαριστών ζεστή και μια έναρξη διονυσιακή με το τραγούδι «Τσικάρι μ’», που έδωσε τον τίτλο στο cd του Κωνσταντίνου σε μουσική και στίχους Μιχάλη Κουμπιού. Η οχταμελής ορχήστρα με χαμόγελο ευτυχίας σε κάθε πρόσωπο ξεχωριστά να συνοδεύει κι ένα αποτέλεσμα αντάξιο της γιορτής μουσικής να απλώνεται στο χώρο! Ο Ματθαίος με τη λύρα του, την «ψυχή» του, όπως την ονομάζει στο χέρι, κατάφερε και πάλι να ζωγραφίσει στα πρόσωπα των θεατών χαμόγελα, θαυμασμό κι απορία πολλές φορές… «καλά πώς το κάνει αυτό;» «τρέλανέ μας Μάκο…» ακούγονταν διάχυτα στο χώρο…Ακόμη μια βραδιά οι δύο μουσικοί με την ομάδα τους μας οδήγησαν σε μουσικούς δρόμους όλου του κόσμου… από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, γιατί όπως ο Κωνσταντίνος συνηθίζει να λέει…7 είναι οι νότες στην Ανατολή, 7 και στη Δύση… η μουσική είναι μία!

Παρέα τους στη Μονή Λαζαριστών η Λιβανέζα τραγουδίστρια, Αρμένικης καταγωγής Sarina Cross, που ήρθε με την ιδιαίτερη φωνή της να αποδείξει αυτό που στις συναυλίες τους θέλουν να περάσουν στον κόσμο τα παιδιά…ότι η μουσική είναι μία. Η Sarina Cross τραγούδησε μαζί με τους Κωνσταντίνο και Ματθαίο στη δική της γλώσσα τραγούδια, που γνωρίσαμε κι αγαπήσαμε στη γλώσσα μας και ένα μοίρασμα μουσικής επί σκηνής σε γλώσσες του κόσμου αποδείκνυε πώς η μουσική γιορτάζει….