Ματθαίος Τσαχουρίδης

Διδάκτορας Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Goldsmiths)

Επικοινωνία

Email: makoulis@tsahouridis.com

Ακολουθήστε τον Ματθαίο
Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

Διδάκτορας Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Goldsmiths)

Επικοινωνία

Email: konstantinos@tsahouridis.com

Ακολουθήστε τον Κωνσταντίνο
Ακολουθήστε Ψυχή και Σώμα

Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης - Η Ψυχή Μου Εσύ

Μουσική: Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης
Στίχοι: Δημήτρης Ι. Μπρούχος
Music arranged by Antonis Sarakatsianos & produced by Konstantinos Tsahouridis


Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης feat Μελίνα Ασλανίδου - Μέσα Στην Αγκαλιά Σου

Ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης και η Μελίνα Ασλανίδου ενώνουν τις φωνές τους σε ένα ρυθμικό ερωτικό ντουέτο, το «Μέσα Στην Αγκαλιά Σου».

Σε μουσική Μπάμπη Κεμανετζίδη και στίχους Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου, το «Μέσα Στην Αγκαλιά Σου» συνδυάζει μοναδικά το «φρέσκο» ήχο με τις αναφορές στην ποντιακή μουσική και, με τις ξεχωριστές ερμηνείες των δύο καλλιτεχνών, έχει όλα τα συστατικά της επιτυχίας.

Το «Μέσα Στην Αγκαλιά Σου» θα κυκλοφορήσει από την Panik Platinum αυτή την Παρασκευή, 10 Μαΐου, μαζί με music video που σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Τσαουσόπουλος. Με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη και την Μελίνα Ασλανίδου, το γεμάτο χρώμα, φως και χορό video μας παρασύρει στο ρυθμό του τραγουδιού, που θα μπει αμέσως στις καρδιές μας.

Στίχοι: Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου
Μουσική: Μπάμπης Κεμανετζίδης
Εταιρεία: Panik Platinum

Τσικάρι μ'

Ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης τραγουδάει Μιχάλη Κουμπιό


Ψυχή και Σώμα


«Ψυχή και Σώμα»- μία απρόβλεπτη μουσική συνεύρεση, ένα σύγχρονο αμάλγαμα παράδοσης και σύγχρονης εξέλιξης, ένα μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής και συγκίνησης που καταργεί τα καθιερωμένα μουσικά σύνορα.


Πρωταγωνιστές η φωνή του Κωνσταντίνου και η ποντιακή λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη.


Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση Ψυχή και Σώμα

Όλια τα 'αχ' τεμέτερα, εγένταν τραγωδίας

Διπλή Έκδοση: Βιβλίο + Cd με 21 Τραγούδια του Πόντου.

Παραγωγή: Μάκης Σεβίλογλου - Caspar Falke, Kyklosrecords.

Το βιβλίο σχεδίασαν, επιμελήθηκαν και εμπλούτισαν με πρωτότυπα ντοκουμέντα, μαρτυρίες και δικά τους κείμενα, η Νατάσα Μποζίνη και ο Μάκης Σεβίλογλου.

«Με τί επιδέξιο καμάρι ήξερε η γιαγιά μου ν’ αποφλοιώνει την πατρίδα της και καρφωμένη στο πιρούνι μου, την μετάγγιζε στο στόμα, γεύση κορυφαία της καταβολής μου» Κώστας Διαμαντίδης
Ένα βιβλίο 270 σελίδων, που φιλοδοξεί να κατατοπίσει ιστορικά και μουσικά, όσους θέλουν να γνωρίσουν τον Πόντο και τους βασανισμένους ανθρώπους του, μέσα από κείμενα και τραγούδια.

Γράφουν οι ιστορικοί Κώστας Φωτιάδης και Βλάσης Αγτζίδης, ο λογοτέχνης Κώστας Διαμαντίδης, ο μουσικός ερευνητής Κωστής Δρυγιανάκης, οι μουσικολόγοι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδη, ο Νίκος Ζουρνατζίδης, η Νατάσσα Μποζίνη κι ο Μάκης Σεβίλογλου.

Ένα cd με 21 τραγούδια που ερμηνεύουν και παίζουν οι: Γιάννης Κουρτίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Σοφιανίδης, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδη, Εύα Σταμπολίδου, Βασίλης Παντελίδης, Λευτέρης Ανδρεάδης, Θάνος Τσαμπερτίδης, Γιάννης Σανίδης, Κώστας Παρχαρίδης, Χάρης Τσακαλίδης, Σταύρος Μιχαηλίδης, Στέφανος Σεβίλογλου και Κώστας Φουλίδης.

Παύλος: Το σκεύος της εκλογής

Το Ορατόριο «Παύλος: Το σκεύος της εκλογής», απόσταγμα της ποιητικής έμπνευσης του Δημήτρη Ι. Μπρούχου, συνοδευόμενο από τις εξαίσιες δημιουργικές μελωδίες του μεγάλου μας συνθέτη Μίμη Πλέσσα.


Σε παραγωγή της Μαρσύας και του Αντώνη Καράλη ηχογραφήθηκε παραγγελμένο από την Μητρόπολη Βεροίας το Ορατόριο του Μίμη Πλέσσα "ΠΑΥΛΟΣ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ" σε λιμπρέτο Ι.Δ.Μπρούχου. Κείμενα του Δημητρίου Μπρούχου και μουσική του Μίμη Πλέσσα.


Οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης παρουσίασαν σε πρώτη παγκόσμια, το ορατόριο «Απόστολος. Παύλος: Το Σκεύος Της Εκλογής» και άλλα έργα όπως «Άγιες Μνήμες», «Κοσμάς ο Αιτωλός» καθώς και το soundtrack της πολυβραβευμένης σειράς «Τα Παιδιά Της Νιόβης»


"Απόστολος Παύλος-το Σκεύος της Εκλογής" ορατόριο, εκδ. Ι. Μ. Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας 2008 / ISBN 978-960-93-3209-5

Ίκαρος Ποντίκαρος

Ο κόσμος θέλει λίγη αλλαγή να πιάσουμε πινέλα, τανάλιες και σφυρί….»
…τραγουδάνε τα ποντίκια, αφού όσο κι αν προσπάθησαν οι άνθρωποι δεν τα κατάφεραν.


Η Εύα Ιεροπούλου όχι απλά επεκτείνει το γνωστό μύθο της κουδούνας, αλλά ως παιδί που αρνείται να μεγαλώσει, στέκεται απέναντι στις επιταγές της επικαιρότητας, σατιρίζοντας ανελέητα την τρέχουσα πραγματικότητα όπως αυτή εκφράζεται μέσω της αγοράς και του μάρκετινγκ.


Στο πρόσωπο του Ικαρου Ποντίκαρου η Εύα συνοψίζει την ανάγκη κάθε επερχόμενης γενιάς να αναθεωρήσει την προηγούμενη και μαζί με τα ποντίκια της να απαλλαχτούν από την αιώνια δυναστεία της γάτας κάτι που δεν κατάφεραν ούτε ο πολυμήχανος Ποντικέας, ούτε ο ριψοκίνδυνος Χριστόφορος Ποντικόμβος, ούτε ο γενναίος Θεόδωρος Ποντικοτρώνης, ούτε η επαναστάτισσα Λασκαρίνα Ποντικίνα, ούτε καν ο ηρωικός Τσε Ποντικάρα!


Τι λέτε; Θα τα καταφέρουν;


Παίρνουν μέρος: Μελίνα Μποτέλη, Θοδωρής Αθερίδης, Μανώλης Φάμελλος, Καίτη Κουλλιά, Δημήτρης Μπασλάμ, Ολγα Αθανασιάδου, Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, Τάσος Δημέγγελης, Κώστας Μπραβάκης
Κείμενα - Στίχοι - μουσική: Εύα Ιεροπούλου
Ενορχήστρωση-παραγωγή: Κώστας Μπραβάκης
Ζωγραφιές: Βάλια Καραγιάννη

Δώδεκα Κύκλοι

Ο Κώστας Μπραβάκης με τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Δώδεκα κύκλοι".


Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Καίτη Κουλλιά, Μαρία Παπανικολάου, Γεωργία Νταγάκη, Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης και ο ίδιος ο συνθέτης. Είναι μια συλλογή τραγουδιών που το καθένα συνδέεται με την αισθητική και τον ιδιαίτερο τρόπο απόδοσης του κάθε ερμηνευτή.


Είναι μια συλλογή τραγουδιών που το καθένα συνδέεται με την αισθητική και τον ιδιαίτερο τρόπο απόδοσης του κάθε ερμηνευτεί.

Τα παιδιά της Νιόβης

Όταν ανατέθηκε στον Μίμη Πλέσσα να μιλήσει με νότες για μια μνήμη τόσο οδυνηρή και συνάμα τόσο νωπή ακόμα, όσο οι Χαμένες Πατρίδες, να ζωντανέψει με τη μουσική του τα γραπτά του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, στο βιβλίο του οποίου βασίστηκε η επιτυχημένη σειρά της ΕΤ1 «Τα Παιδιά της Νιόβης», συναισθάνθηκε εξαρχής τη μεγάλη ευθύνη.


Κι όταν, μετά τη μεγάλη επιτυχία της σειράς, αποφασίστηκε η συνέχιση της, και επομένως η ανάγκη να συνεχιστεί εξίσου η επιτυχία του μουσικού εγχειρήματος, ο Μίμης Πλέσσας δήλωσε απλά στη Λουκίλα Καρρέρ, που είχε αναλάβει την επιμέλεια της μουσικής παραγωγής: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα».


Τέτοιες κουβέντες, δια στόματος τόσο μεγάλων δημιουργών αντανακλούν μόνο τη σοβαρότητα με την όποια αντιμετωπίζουν οι ίδιοι τη μουσική, την κινηματογραφική, την όποια μουσική...


Αντανακλούν επίσης, με ακρίβεια μαθηματική, την επιτυχία. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα «Παιδιά της Νιόβης» συνεχίστηκαν και οι μουσικές και του δεύτερου μέρους της σειράς, δικαίωσαν τον μεγάλο δημιουργό. Δικαίωσαν ακόμη τους στιχουργούς, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον Δημήτρη Μπρούχο, τον Κώστα Πρετεντέρη, τη Σοφία Φίλντιση. Δικαίωσαν τέλος, τους ερμηνευτές, τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, που με τη θαλπωρή της φωνής τους, μας ταξίδεψαν στις πατρίδες της μνήμης.


Τα παιδιά της Νιόβης

Η μουσική του δεύτερου μέρους της σειράς κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη δισκογραφική εταιρεία Legend.


Η Νιόβη 2, άξια διάδοχος του πρώτου κύκλου της σειράς, ανταποκρίθηκε στο στόχο της, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι, όσο η μνήμη διατηρείται ζωντανή, καμιά πατρίδα δεν είναι χαμένη.


Και τέτοιες μουσικές είναι όλο μνήμες...

Άγιες Μνήμες


Ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης συμμετέχει στην μουσική μονογραφία «Άγιες Μνήμες», με ρόλο σολίστα, οργανωτή, ενορχηστρωτή και παραγωγού στα δύο πρώτα.


"Αγιες Μνήμες-Του Ιερού Χρυσοστόμου η εξορία και των Ποντίων η Γενοκτονία" Ποιητική μονογραφία, Θεσσαλονίκη 2012 / ISBN 978-618-80459-0-3

Άρωμα Πόλης

ΑΡΩΜΑ ΠΟΛΗΣ, μία εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση σε 3 cd που περιέχουν παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα κομμάτια από την Πόλη αλλά και για την Πόλη, πολλά από τα οποία τραγουδήθηκαν και στις δύο γλώσσες. (Αραμπάς περνά, Κατηφές, Αχ! αγέρα, Σινανάι κ.α ).


Η συλλεκτική συσκευασία (σε περιορισμένα αντίτυπα), περιέχει κανελλόξυλο που αρωματίζει τη συλλογή και ταξιδεύει τις αισθήσεις.


Στο ταξίδι αυτό μας οδηγούν: η Γλυκερία, ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ, η Βασιλική Παπαγεωργίου και οι Gϋndogarken, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, η Σοφία Παπάζογλου, ο Λάζαρος Κουλαξίζης, η Γκοργκέμ και ο Γιάννης Σαούλης, ο Ματθαίος και ο Κώστας Τσαχουρίδης, ο Βαγγέλης Κώτσου και πολλοί άλλοι. Η κοινή μουσική παράδοση δύο λαών, αλλά και οι επιρροές του ενός στον άλλον, συνυπάρχουν αρμονικά και μας περιδιαβαίνουν από τα Ταταύλα στο Μπέικο και από το Βόσπορο στο Μαρμαρά.

21st International Congress of Byzantine Studies

Opening Concert. 21/8/2006


St Pancras Church, London


Artist director: Konstantinos Tsahouridis


Co-artist director: Mathaios Tsahouridis